Pianist,
Kapellmästare &
Eventproducent

Kontakta Carina

OM CARINA

Carina E Nilsson hade sitt första framträdande som pianist vid tre års ålder och har allt sedan sin examen från musikhögskolan i Göteborg varit musiker på heltid.
Med drygt 6.000 spelningar i bagaget och ca 250 spelningar om året kan man nog utan att överdriva säga att hon är en av landets absolut mest anlitade och uppskattade pianister. Hennes repertoar är unikt bred och innehåller allt ifrån klassiskt till jazz, musikal, pop och rock och har i egenskap av producent, ackompanjatör och kapellmästare samarbetat med de flesta av landets etablerade artister.

Carina driver även Producenia AB som har producerat ett stort antal event där hon varit med hela vägen från planeringsstadiet till genomförandet. Med ett stort kontaktnät inom hela artistbranschen, samt gedigen kunskap och erfarenhet av vad som krävs för att få ett event att bli en succé, är Carina en säker klippa att ha med – både på och bakom scen.

Aktuellt

Stora delar av årets konserter har ställts in eller flyttats fram pga Covid19, men nedan visas ett axplock av de produktioner som ändå är aktuella på ett aller annat sätt.

Förra året sågs den nyskrivna musikalen ”Elvira Madigan” av 55.000 personer på Parkteatern i Stockholm. Succén återkommer även under sommaren 2020 – om än i mindre skala pga Covid19. Även en inspelning av materialet kommer ges ut under sommaren.

Under hösten 2020 är Carina E Nilsson aktuell som kapellmästare för åttonde säsongen av succéföreställningen ”Från Broadway till Duvemåla”. Turnén kommer även fortsätta under stora delar av 2021.
För info, klicka här.

”Jesus Christ Superstar” som skulle ha spelats sommaren 2020 på Dalhalla med bl a Linus Wahlgren, Peter Stormare och Laila Adele i rollerna, har nu flyttats fram och kommer istället spelas 2, 3, 4 juli 2021. Carina E Nilsson är kapellmästare och musikalisk ansvarig.

För info; https://jcsuperstar.se

”Bellman 2.0” Succémakarna Cederholm/Bjekø har gjort det igen! Denna gång en teaterkonsert om Bellman – och detta på ett sätt som ni aldrig och hört och sett vår nationalskald förut! Spännande, nyskapande, och så en gnutta dansk galenskap när den är som bäst! Nypremiär på Uppsala stadsteater 17 okt

För info; https://uppsalastadsteater.se/bellman-2-0/

”Monica Z & jag” Ett varmt, intimt och personligt porträtt av Monica Zetterlund, hennes sånger och liv. Artisten Lena Nilsson skapar tillsammans med Carina en föreställning med innerlig atmosfär fylld av glädje, humor, kärlek och minnen men den speglar också djupet och svärtan i Monicas artisteri och person. Härligt sväng, stämningsfull eftertanke och glimten i ögat.  

För info;http://www.monicazochjag.se 

”Evergreen – En hyllning till Barbra Streisand” med Malena Tuvung, spelas bl a på Stadsteaterns soppscen och Kulturkvarteret Kristianstad

För info, http://www.malenatuvung.se/evergreen-en-hyllning-till-barbra-streisand/

Konsert på Mälarhöjdens Friluftsteater den 23 aug kl 18 2020. (Endast ett fåtal biljetter säljs)

Aktivitets Information:

 • lör
  28
  mar
  2020

  Från Broadway till Duvemåla

  19:30Kulturkvareteret Kristianstad